"Slået af hesten"

Af Simon Serbian

Når en RP er i kamp til hest, er der selvfølgelig en risiko for, at han bliver slået af hesten og styrter til jorden - med fare for at blive trampet ned eller lign. Der er forskellige forhold, der gør, at RP falder af hesten. De beskrives her. Reglerne er sammenskrevet og justeret ud fra Krigerens Håndbog. Grundlæggende er, at RPs ridekundskaber er helt centrale. En dygtig rytter (som f.eks. en erfaren ridder) vil meget sjældent falde af hesten selv ikke, når han er såret. En simpel hestetyv kan derimod lettere slås af.

RP kan blive slået af hesten som konsekvens af en af følgende fire situationer:

I) Hvis man rammes (1) af flere KP/SP, end man har i et træfområde (2), skal man lykkes med et slag for ride-færdigheden for at blive i sadlen.

II) Hvis man rammes i hoved, brystkasse eller mave af flere KP/SP, end man har i STO, skal man først lykkes med et slag på modstandstabellen (STO mod antal ramte KP/SP) og dernæst lykkes med et slag for ride-færdigheden for at blive i sadlen.

III) Hvis man er kommet på 0 KP/SP i et ben skal man hver (ride-FV)-antal SR lykkes med et slag for ride-færdigheden for at blive i sadlen. Ligeledes gælder, at hvis man er kommet på 0 KP/SP i begge arme skal man hver (ride-FV)-antal minutter lykkes med et slag for ride-færdigheden for at blive i sadlen.

IV) En bevistløs RP falder normalt automatisk af hesten.


Særlige forhold:
Hvis man har en høj saddel, får man en bonus på (+5) på de omtalte slag.

Noter:
(1) Der behøver ikke blive givet skade på RP. Det er mere et spørgsmål om at blive ramt af en vis kraft.(2) Dvs. det positive antal. F.eks. 4 KP i en arm.