INT/KAR opprioritering

Af Simon Serbian

Revideret 28.11.2002

Jeg foreslår hermed, at vi ændrer reglerne for at lave en ny RP lidt. Ændringerne skal gøre, at vi får opprioriteret de mange (INT baserede) kundskabsfærdigheder. Dvs. alle de professionsfærdigheder, som ikke lige handler om kamp, død og blod. Der er en lang række af færdigheder, som ind til nu meget sjældent reelt kommer til anvendelse i spil.

Når man laver en ny RP, tænker de fleste som primært i ’overlevelse’, når færdigheder skal vælges. Og selvom man så faktisk får valgt et håndværk, en kundskabsfærdighed eller færdigheder som geografi og underverden ... jah, så er der næsten aldrig råd til at prioritere dem FV-mæssigt. – Ridderen skal jo simpelthen kunne bruge sine våben (først og fremmest), mageren sin magi og jægeren sine (mange relevante) primære færdigheder ...

For at ændre vore spil i en lidt mere kulørt retning, foreslår jeg følgende:

Regeltestning

Som SL har jeg allerede tilladt, at et par nye RP blev konstrueret på denne måde. Og jeg har ikke oplevet nogle ulemper. Den eneste profession, som umiddelbart bare vil kunne forøge FV i de færdigheder, som alligevel ville blive prioriteret, er mageren. Og det synes jeg ikke er noget stort problem. Magi er i forvejen så dyrt, at 50 små ekstra point ikke betyder alverden. Og desuden oplever jeg, at man faktisk vælger at prioritere et par kundskabsfærdigheder. – Nu kan man jo faktisk godt få point nok til at lave en mager der fra begyndelsen har veludviklede evner inden for Kundskab om udøde og Føle nekromanti ... (hæhæhæ).

Jeg har også selv et par gange forsøgt, at lave en ny RP med disse 50 ekstra point fra begyndelsen. Og jeg synes (surprise!), det virker godt. – Betydeligt sjovere at lave en tyv, der faktisk KAN mundaflæse, kende sin underverden og håndtere et (velvalgt) håndværk...

Jeg tror, denne lille ændring på lidt længere sigt kan betyde, dels at vi får lidt mere kulørte og forskellige rollepersoner – og dels, at vi som spilleledere i højere grad vil begynde at gøre plottet afhængigt af mere en styrke og våbenkraft!