Nyheder fra Altor i året 618 e.O.

SL: SN
Dato: 16.06.618
Sted: Torilia/Det nordlige Kardien
Begivenhed: Kort efter solopgang kimer stormklokkerne i Torilia og kampgny lyder flere steder i byen. Røgsøjler rejser sig fra brændende huse i den gamle bydel og ved havnen. Fra byens ringmur ses tydeligt støvskyerne fra den angribende ridderhær og stor er overraskelsen, da den ridder lige igennem portene i Torilias yderste forsvarværker. Slaget om Torilia er begyndt. Grupper af Kardientro-krigere, der ugerne før slaget har sneget sig ind i byen, skaber kaos og forsøger at bemægtige sig porttårnene i Torilias to ringmure. Samtidig som Condottieren Travis, der leder de trakoriske lejesoldater i byen, forsøger at organisere forsvaret bryder de kardiske ryttere igennem første ringmur. Panikken begynder at brede sig hos forsvarerne. Kardiske galajer ankommer kort efter solopgang sydfra og prøver på at blokere havnen. Det lykkes trakorerne at holde porttårnet i den inderste ringmur, men de kardiske krigere har indtaget et tårn i muren og forsøger at hjælpe de angribende styrker indenfor. I en periode ser de ud til at kardierne har vundet fodfæste på muren og Torilias skæbne er afgjort. De kardiske fodfolk er dog ikke nået frem til byen endnu og da magiske eksplosioner begynder at ryste det kardiske tårn, vender kampen. En magtfuld mager, der kæmper på trakorernes side, spreder med sine voldsomme besværgelser død og ødelæggelse blandt kardierne og baner vejen for trakorernes soldater. Snart er hele den inderste ringmur igen under trakorisk kontrol. Kampene aftager og angrebstyrkerne sikrer sig den ydre bydel, mens de afventer at fodfolkene når frem. Til søs viser det sig endnu engang at de hurtige trakoriske skibe, bla. takket være gundstige vindforhold, formår at udmanøvrere de kardiske galejer.

SL: SN
Dato: 18.06.618
Sted: Torilia/Det nordlige Kardien
Begivenhed: Tidligt om morgenen d. 18 juni, efter en dags hvile hvor fodfolksstyrkerne er ankommet, stormer de kardiske styrker Torilias indre ringmur. Lejesoldater fra "Det hvide Kompagni" står i forreste række og får store tab under den intense kamp. Kampen fortsætter det meste af formiddagen, men det lykkes ikke for kardierne at få fodfæste på muren eller ødelægge byporten. Især det sidste skyldes igen magisk indgriben.

SL: SN
Dato: 19.06.618
Sted: Torilia/Det nordlige Kardien
Begivenhed: Angrebstyrkerne gør klar til en belejring af byen og giver Torilia de obligatoriske 40 dage til at søge hjælp, hvilket byens guvernør godtager. I sikker forvisning om at Ridder Wolfram Sølvrævs efterretninger, om at Trakorien er for optaget af lokale stridigheder til at sende hjælp, er korrekte går kampen om Torilia dermed ind i en ny fase.

SL: SN
Dato: 25.06.618
Sted: Torilia/Det nordlige Kardien
Begivenhed: Belejringen af Torilia er godt igang. I løbet af formiddagen ser man at de belejrede er ved at bygge galger øverst på et af ringmurens tårne. Formentlig skal nogle fanger hænges for at nedbryde de belejrende styrkers moral. Det viser sig dog at blive et mere sælsomt skue, end nogen havde kunnet forestille sig. Hen under eftermiddagen fyldes murene med tropper og tre fanger føres ud til galgen. En stor samling tilskuere er også kommet til på ydersiden. En af de dødsdømte fanger viser sig at være en berygtede lejesoldat Bjørk, fra Det Hvide Kompagni. Da Bjørk, føres hen til galgen af to stærke vagter, opstår der tumult ved galgen. Bjørk forsøger at vriste sig fri af sine vogteres greb og det lykkes da også med en kraftanstrengelse. Med et voldsomt udråb, nogen mener at havde hørt en hyldest til hendes afgud Thurm, kaster hun sig ud fra tårnet. Flere vidner siger at en anden person kaster sig ud fra tårnet lige bag hende. Bjørk falder til sin død, men den efterfølgende skikkelse stopper, på magisk vis, i luften lige over Bjørks lig. En stor gruppe lejesoldater fra Det Hvide Kompagni kommer i det samme løbende til, med deres afstandsvåben parat. Den mystiske skikkelse, der viser sig at være den berømte mager Andryn, løber væk fra muren men rammes i hovedet af en armbrøstbolt og falder til jorden. Forsvarene, ledt af Ridder D´Beaulais stormer frem for at beskytte de to døde. En mindre kamp udspiller sig hvor de belejrede styrker beskyder de faldne, medens man udefra forsøger at trække dem i sikkerhed. Torlias mager blander sig igen med sin voldsomme magi og sår megen ødelæggelse blandt de kardiske styrker. Det lykkes dog at få alle væk fra muren og det viser sig, at mageren Andryn mirakuløst stadig er i live!

SL: SN
Dato: 29.07.618
Sted: Torilia/Det nordlige Kardien
Begivenhed: Belejringen af Torilia er forbi. Tidligt på dagen mødtes Torilias guvernør med belejringshærens leder, Hertugen af Kastellien, og aftalte betingelserne for overgivelsen - til stede var også en udsending fra Exarken i Ekeborg. I krogene hviskes der om at Trakorerne har lavet en handel med kirken, om hvad er dog uvist. Et er dog klart - Kardien er atter helt!

SL: SN Nyt
Dato: 25.09.618
Sted: Kardien
Begivenhed: Fra kirken lyder at Ridder Arianne D´Beaulais er blevet lyst i band! Hun er en heks, kætter og tyv. Enhver der giver oplysninger, som kan føre til hendes anholdelse, vil blive rigeligt belønnet! Hun er sidst set i Torilia i forbindelse med belejringen, men er nu forsvundet. Kirken ønsker desuden at tale med Magus Andryn Itarus og Frk. Gilliana de Griffion, der sidst er set i selskab med den bandlyste ridder.

SL: SC
Dato: 25.10.618
Sted: Lindenmaar/Baronniet Devorien
Begivenhed: Den Etin-tro Grev Golgalas når med nød og næppe at slutte sine styrker til hæren der har besat Eithel Numôr, inden byen belejres af Hertug Stålhandske og Grev Vexin. Dronning Melindor af Berendien erklærer sig villig til at støtte den fraktion der kæmper mod Den Lysende Vej (som man frygter vil blive for magtfulde i området) og berendiske galajer ankommer til området omkring Eithel Numôr!

SL: SC
Dato: 28.10.618
Sted: Baronniet Devorien
Begivenhed: De Etin-tro styrkers moral lider et alvorligt knæk, da det lykkes for Ridder Haakon Atlas (en ven af den lokale baron) at trænge ind i barfreden og dræbe Grev Golgalas - hvis hoved smugles ud af byen til de belejrende tropper!

SL: SC
Dato: 01.12.618
Sted: Lindenmaar
Begivenhed: Den første sne falder i Lindenmaar og borgerkrigen går i stå. Begge parter forbereder sig på at genoptage kampene til foråret! Hovedstaden er stadig under belejring af begge parter. I Eithel Numôr er det lykkedes de angribende styrker at trænge ind i byen, og kun selve barfreden holder stand.

SL: SC
Dato: 31.12.618
Sted: Baronniet Devorien
Begivenhed: Ved et snedigt angreb, ledt af Baron Harkon Nordstjerne og Ridder Haakon Atlas, lykkes det at indtage barfreden og Eithel Numôr er atter fri. Nytårsaften fejres med manér!